NIELS BUGGES KRO

Charmerende landevejskro på hærvejen 

I naturskønne rammer og med udsigt over Hald sø, ligger Niels Bugges Kro. Her venter dig et besøg med nye oplevelser og gode minder at tage med hjem. 

Med kun 6 værelser rummer kroen stor gæstfrihed og en personlig service, fra du træder ind af døren. Lad den hyggelige og afslappende atmosfære overvinde dig, og nyd et kroophold eller en lækker middag sammen med din partner væk fra hverdagens stress og jag.

Historien om Niels Bugges Kro

Oprindelsen til kroen skal søges i en mølle, som Halds daværende ejer, grev Frederik Schinkel omkring 1790 lod opføre ved bœkken, og hvis møllesø stadig kan ses bag kroen. Som i alle andre møller var der også her gæstgiveri, men i al beskedenhed - således kunne der i 1871 kun “erholdes et tarveligt måltid”. Men allerede i 1872 forbedredes standarden ved anlæggelsen af den nuværende kro. Bygherren var Frederik Krabbe, Halds ejer, og den smukke bygning er tegnet af arkitekten Martin Nyrup, som var i familie med Krabbe. Han var også involveret i restaureringen af tårnet på Hald Ruin op mod 1906, ligesom han har tegnet Københavns Rådhus.

Kroen er i dag velbesøgt og ejes af Poul og Gitte Nielsen.

De 5 Hald'er

I området omkring kroen finder du mange års Danmarks historie lige indenfor gåafstand. De 5 hald'er, der var borge, belejringsanlæg og voldsteder, blev gennem tiden opført og brugt på strategisk vis i både krig og magtpolitik, da Viborg dengang var Danmarks politiske centrum. 

I 2015 støttede A.P. Møller Fonden med 50 mio. kr til et projekt, der skal skabe en nyformidling af området.

Oplev naturen helt tæt på

Gå ture i Dollerup Bakker med udsigt til Hald Sø, eller køb en picnickurv og sejl ud på søen. Hele året kan du også leje mountainbikes og køre ud på sporet lige fra Niels Bugges Kro. Kontakt os for at høre mere.

Se priser her

Restauranten

Restauranten er indrettet i hyggelige lokaler i den gamle krobygning.
Stedets atmosfære præger lokalerne, og danner en hyggelig ramme, hvad enten der er tale om en forretningsmiddag, familie-komsammen, bryllup, konfirmation eller bare en candlelight-dinner for to. Glæd dig til velsmagende retter fra et fransk inspirerende køkken med sæsonens bedste råvarer. 

Vi glæder os til at give dig en madoplevelse 
lige ved bordet

— Holdet bag Niels Bugges Kro

 

keyboard_arrow_up
Loading...